Een lieve en speelse kat: het is de droom van veel kattenliefhebbers. Wanneer je al een kat hebt, of wanneer je er één of meerdere katten gaat aanschaffen of adopteren, is het uiteraard heel belangrijk dat jouw kat een blij leven zal hebben. Het is voor alle mensen met katten dus heel erg belangrijk om te weten waar een kat blij van zal worden. Een kat hebben wordt logischerwijs een stuk leuker, wanneer je zeker weet is dat de kat ook daadwerkelijk een blij leven heeft. Met de volgende dingen zul jij jouw kat zeker een heel stuk blijer maken! Van een krabton tot een mooie waterfontein: er is altijd iets waar jouw kat blij van wordt. 

Kattenbenodigdheden

Katten hebben verschillende dingen nodig, waar nieuwe katten baasjes vooraf aan zullen moet denken. Dingen zoals voer en waterbakjes zullen de meeste katten baasjes niet vergeten, maar er zijn ook nog een aantal andere dingen die alle katten nodig hebben om een blij leven te kunnen hebben. De volgende benodigdheden zullen een kat heel erg blij maken.

Een krabton biedt een kat de mogelijkheid om te krabben. Hierdoor zal de kat dit niet meer tegen de bank of andere belangrijke meubels doen. Het is dus heel erg belangrijk dat de kat een krabton of krabpaal heeft. 

Zorg voor voldoende comfort

Katten houden daarbij ook van een eigen plekje waar ze zich terug kunnen trekken wanneer dit voor hun gevoel nodig is, of wanneer zij tot rust willen komen. Geef de kat dus ook een eigen mand of deken. Deze dingen kunnen de kat een gevoel van veiligheid en comfort geven. Dit is heel erg belangrijk, vooral wanneer de kat net mee naar huis genomen is.  

Sommige katten houden niet van water drinken uit een waterbakje, maar zij lijken wel water te willen drinken uit de kraan. Om deze katten meer comfort te bieden, kun je een speciale waterfontein aanschaffen. Hier 

Kattenspeeltjes

Een hele logische manier om jouw kat blij te maken, is door met de kat te spelen. Kattenspeeltjes zorgen er niet alleen voor dat de kat blij is, maar ook dat de kat geen dingen in huis kapot zal maken. Katten hebben namelijk erg veel energie, die zij de gehele dag vrij moeten kunnen laten. Wanneer zij deze energie niet op een goede manier kwijt kunnen, wordt de kans steeds groter dat zij dingen kapot gaan maken in huis. 

Er zijn uiteraard heel erg veel speeltjes die katten leuk vinden. Kies bijvoorbeeld voor een leuke laserpen waar je zelf met de kat mee kan spelen. De meeste katten vinden het jagen op iets erg leuk en dit kunnen zij heel erg goed doen met dit soort speeltjes. Daarbij zijn er ook andere simple speeltjes waar katten heel blij van worden. Van muizen knuffeltjes tot leuke stokjes met speeltjes eraan: er zijn meer dan genoeg speeltjes waar katten heel erg blij van zullen worden!

Wanneer je een kat hebt, of wanneer je er één of meerdere gaat aanschaffen of adopteren, is het dus een heel erg goed idee om rekening te houden met bovenstaande dingen. Het is namelijk het allerleukst wanneer de kat een goed leven kan leiden!