Waar op letten tijdens het kopen van een kat? 

Blog

Waar op letten tijdens het kopen van een kat? 

Bij het kopen van een kitten komen er heel veel dingen op je af. Naast de vraag wat er allemaal nog meer aangeschaft moet worden en wat je moet regelen, is het goed om een kleine checklist met tips te maken voordat je je nieuwste aanwinst daadwerkelijk meeneemt. De punten waar je dan op moet letten zijn hetzelfde als wanneer je een kitten gaat kopen bij een fokker of bij mensen thuis. Kittens die buiten op bijvoorbeeld een boerderij opgroeien zijn vaak wat speelser en wilder dan kittens die binnenshuis in een gezin zijn opgegroeid.

Kat bij een fokker kopen

Koop geen kittens als de moederkat niet aanwezig is. Wanneer er hiervoor redenen genoemd worden (bijvoorbeeld dat de moederpoes naar de dierenarts is), vraag dan om een andere keer terug te mogen komen, als de moeder wél aanwezig is. Hou er rekening mee dat kittens wettelijk pas na zeven weken bij hun moeder weg mogen. Als u meerdere katten gelijktijdig wilt aanschaffen, is de kans dat ze als goede vrienden door het leven gaan het grootst als u kittens neemt, zeker als ze ook nog eens uit hetzelfde nest komen. Ook is een goede fokker begaan met het welzijn van de kittens en zal hij zijn best doen om de overgang naar een ander thuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Let er bijvoorbeeld op of de fokker is aangesloten bij een overkoepelende katten vereniging. Zeker bij raskatten is het ontzettend belangrijk dat je te maken hebt met een gecertificeerde fokker.

Wanneer mag een kitten weg?

De kittens mogen wettelijk gezien pas vanaf 7 weken bij de moeder weg, maar het is voor het kitten en jou meestal beter om te wachten tot minimaal 9-10 weken. Zowel moederpoes als haar kittens worden ontwormd op 3, 5 en 7 weken leeftijd.

Bekijk onze website voor meer katten informatie!

Vaak weg

Katten zijn gewoonte dieren: sommige poezen hebben niet veel plaats en beweging nodig, andere zijn niet tevreden met een territorium van minder dan een vierkante kilometer. Iemand die op een appartement woont, full-time werkt en daarnaast nog een bloeiend sociaal leven onderhoud en 4 maal per jaar op vakantie gaat, moet zich de vraag stellen of het te verantwoorden is om een kat in huis te halen.

 

Blog

Let hier op bij het kiezen van het juiste kattenvoer

Let hier op bij het kiezen van het juiste kattenvoer

Veel mensen vinden hun huisdieren ontzettend belangrijk. Dit geldt vooral voor honden en katten. Deze huisdieren zitten namelijk het grootste deel van de dag binnen met de eigenaar. Heb jij ook een van deze huisdieren? Kijk dan eens of het mogelijk is om deze kat beter te onderhouden. Voornamelijk het voedsel van een groot gedeelte van de huisdieren is laat te wensen over, zeker het kattenvoer. Sommige mensen hechten wel veel waarde aan hun kat, toch kiezen zijn er onbewust voor om hun kat matig kattenvoer te geven. Als je dit als eigenaar wilt voorkomen, kun je kattenvoer kopen bij Medpets.nl. Zijn zijn expert in kattenvoeding.

Welke verschillende soorten kattenvoer zijn er?

Op dit moment zijn er veel verschillende soorten kattenvoer op de markt. Zo kun je kiezen voor om droogvoer voor jouw kat aan te schaffen. Daarnaast is het ook mogelijk om natvoer en rauw voer voor je kat te kopen. Echter zijn katten niet eensgezind over hun favoriet. Sommige katten vinden het namelijk prettig om enkel en alleen droogvoer te eten. Daarentegen zijn er ook katten die het liefst alleen maar rauw voer eten.

Waarom moet ik opletten bij het uitzoeken van kattenvoer?

Het voordeel van droogvoer is dat het relatief goedkoop is, daarnaast lusten de meeste katten dit type voer ook. Echter moet je er wel opletten dat je je kat voldoende drinkwater geeft wanneer ze dit voer eten. Ook kun je je kat natvoer geven. Dit natvoer bevat meer vocht. Let er bij de aanschaf van dit voer wel op dat het voer niet te veel koolhydraten bevat. Als laatst kun je je kat rauw voer geven. Dit voer bestaat uit rauw restvlees. Let er bij de aanschaf van dit product op dat de kwaliteit goed is.

X