Je wilt jouw kat het liefst zoveel mogelijk verwennen. Niet alleen heb je hiervoor goed eten nodig, ook zijn verschillende krabgelegenheden en speeltjes een must. Een krabpaal behoort daarbij tot een van de belangrijkste aanschaffen die je doet voordat de kat in huis is. Alleen dan sta je voor flink wat keuzes. Er zijn namelijk heel veel verschillende krabpalen op de markt te vinden, die ook allemaal weer andere kenmerken hebben. Niet iedere kat vindt dezelfde krabgelegenheden leuk. Maar hoe kun je dan toch de perfecte keuze maken voor jouw huisdier?

Het formaat van de krabpaal

De perfecte krabpaal lijkt bijna niet te vinden. Er bestaan veel verschillende modellen. Zo heb je bijvoorbeeld krabpalen die als een grote paal uitzien, andere palen hebben weer veel verschillende ligplekken of zelfs holletjes om in te kruipen. Daarnaast kun je nog gaan kijken naar verticale en horizontale krabpalen. Voor jouw kat is het echter belangrijk dat het zo compleet mogelijk is. Alleen dan zit je nog met het formaat. Niet iedereen heeft immers plek om een grote paal neer te zetten. Desondanks moet je toch naar het formaat kat gaan kijken. Een grote kat heeft ook een veel grotere krabpaal nodig.

Veel afwisseling

Wanneer je de grootte van de krabpaal bepaald hebt, kun je nog gaan kijken naar de verschillende ligplekken. Een kat wil het liefst zo hoog mogelijk liggen. In de hoogte werken is daarom wel een must. Tegelijkertijd wil je jouw meubels beschermen. Hiervoor kun je weer krabgelegenheden aanschaffen die je om de meubels heen doet. Wissel zoveel mogelijk af. De juiste krabpaal kiezen brengt dus erg veel keuzes met zich mee, maar uiteindelijk gaat het erom dat je deze volledig aan jouw kat aan gaat passen. Jouw kat is jou dankbaar.