De inboedel, de auto… Je kan je voor veel verzekeren. Maar een kattenverzekering vergelijken klinkt misschien een beetje vreemd in de oren. Wat houdt dat in? Niemand kan je verzekeren dat Poekie niet wegloopt. Moet je daar dan voor betalen? Laten we eerst eens kijken wat een kattenverzekering precies is.  Net zoals bij zoveel verzekeringen geldt ook bij het verzekeren van Poes Minoes: hoe hoger de premie, hoe meer er doorgaans wordt vergoed. Het begint bij kosten voor de dierenarts en kan worden uitgebreid tot de dekking van de kosten van zaken als crematie en sterilisatie of castratie.

Kattenverzekeringen vergelijken is katten vergelijken

Bij kattenverzekeringen is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het al verschil maakt wat voor kat je hebt. Als je een raskat hebt, zullen de kosten hoger op gaan lopen.  Ook als je een oudere kat uit het asiel haalt die al wat gezondheidsproblemen heeft, zal je meer moeten betalen voor de verzekering. Verzekeraars kunnen jaarlijks de premies aanpassen, omdat je kat ouder wordt en dus meer risico heeft om ziek te worden. Houd daar dus rekening mee als je prijzen gaat vergelijken. Als je eenmaal een verzekering hebt afgesloten, doe je er goed aan de premiekosten elk jaar even te bekijken om niet voor verrassingen te komen staan.

Kattenverzekering vergelijken: wat is er belangrijk voor jou?

Je gaat kattenverzekering vergelijken en bent op een site van een verzekeraar gestuit. Dan heb je waarschijnlijk keuze uit verschillende pakketten met verschillende opties. Voordat je te veel of te weinig laat dekken, is het slim om eens te kijken naar wat voor kat jij hebt. De kat die kerngezond is en het liefst de hele dag op je schoot ligt te kroelen, heeft veel minder kans om zijn pootje te breken dan eentje die de hele dag door de straat loopt. Als jij reislustig bent en de kat meeneemt op vakantie, dan kan je dat meeverzekeren. Nergens voor nodig natuurlijk als je iemand kan vinden die kan catsitten als je voor een paar dagen het huis uit bent.

Op Zeker.com kun je meer besparen op jouw vaste lasten.